Woda imbirowa: napój do spalania tłuszczu z talii, brzucha i ud
Średnia 3.5 (70%) 2 głosy(ów)

Internet jest zalewany niezliczonymi dietami, recepturami i lekarstwami na naturalną utratę wagi i prawdopodobnie wypróbowaliśmy sporą ich liczbę. Jeden ten przepis wyróżnia się wydajnością i szybkimi rezultatami.

woda imbirowa

Woda imbirowa naprawdę gwarantuje wyniki, jeśli chodzi o utratę wagi. Pomaga spalać tłuszcz z najbardziej upartych miejsc i zrzucać kilogramy w mgnieniu oka. Biodra i okolice brzucha, które są najtrudniejsze do ukształtowania nie będą już waszym problematycznym obszarem. Ponadto, oprócz pomagania ci w odchudzaniu, woda z imbiru jest niesamowicie zdrowa i promuje Twoje ogólne zdrowie i chroni przed wieloma chorobami.

Woda imbirowa korzyści zdrowotne

Obniża poziom cholesterolu – regularne spożywanie wody imbirowej obniży wysoki poziom cholesterolu i zapobiegnie chorobom związanym z tą chorobą.
Nadciśnienie – woda imbirowa pomoże Ci regulować nadciśnienie i zwalczać powstawanie skrzepów krwi tętniczej.
Właściwości przeciwzapalne – Woda imbirowa ma silne właściwości przeciwzapalne i zapobiega wystąpieniu choroby zwyrodnieniowej stawów i reumatyzmu.
Silne właściwości antyoksydacyjne – woda imbirowa zapobiega uszkodzeniom wolnych rodników ze względu na silne właściwości przeciwutleniające.
Właściwości przeciwnowotworowe – ponieważ ma silne właściwości przeciwzapalne i przeciwnowotworowe, woda imbirowa chroni przed wszelkimi nowotworami.



Składniki:

  • Kilka cienkich plasterków korzenia imbiru
  • 1,5 litra wody
  • Sok z cytryny (jeśli chcesz)

Sposób przygotowania:
Wystarczy zagotować wodę i dodać korzeń imbiru. Pozostawić na wolnym ogniu przez około 10-15 minut i odłożyć na bok, aby nieco się ochłodziło. Odcedź mieszaninę, dodaj odrobinę soku z cytryny i wypij szklankę tego środka rano przed śniadaniem i jedną szklanką przed kolacją.

Korzyści zdrowotne imbiru

Pobudza dobrą cyrkulację
Imbir jest bogaty w cynk i magnez, dwa kluczowe składniki, jeśli chodzi o dobry obieg. Co więcej, hamuje on gromadzenie złego cholesterolu w wątrobie, co ma kluczowe znaczenie w zapobieganiu licznym problemom sercowo-naczyniowym.

Lepsza absorpcja składników odżywczych
Imbir poprawia wchłanianie niezbędnych składników odżywczych człowieka, ponieważ pobudza wydzielanie enzymów żołądkowych i trzustkowych. Jeśli masz słaby apetyt żuj kawałek korzenia imbiru przed posiłkami, a wkrótce zauważysz poprawę.

Chroni przed przeziębieniem i grypą
Ten niesamowity korzeń ma silne właściwości antybiotyczne i wykrztuśne, które okazały się bardzo skuteczne w przeziębieniach i grypie. Ludzie z Azji używali go od wieków jako skutecznego środka przeciw grypie, by osiągnąć wspaniałe rezultaty. Zostało to udowodnione naukowo w badaniu przeprowadzonym przez University of Maryland Department of Medicine, w którym stwierdzono, że herbata imbirowa jest szczególnie korzystna w leczeniu objawów grypy i przeziębienia.



Lepsze trawienie
Oprócz poprawy wchłaniania składników odżywczych, imbir pomaga w leczeniu bólu brzucha, który pojawia się w wyniku rozstroju żołądka i stanu zapalnego. Działa korzystnie na gazy i wzdęcia, zaparcia oraz sprzyja prawidłowemu trawieniu.

Wzmacnia układ odpornościowy
Jeśli spożywasz imbir regularnie, Twój układ odpornościowy działa bez zarzutu. Pomaga w zwalczaniu wszelkiego rodzaju infekcji, kaszlu, grypy i chorób przewlekłych.

Łagodzi ból stawów
Jak już wspomniano imbir ma silne właściwości przeciwzapalne, które są bardzo korzystne, jeśli chodzi o zmniejszanie bólu stawów i stanów zapalnych.

Zobacz także: