To się stanie z twoim ciałem kiedy będziesz jeść 3 jajka dziennie

W dzisiejszych czasach wiele osób usuwa produkty pochodzenia zwierzęcego i nabiał ze swojej diety. Gdyż pragną ściśle przestrzegać diety wegańskiej, a nie zdają sobie sprawy z faktu, że tracą coś wspaniałego związanego z jedzeniem.

Zaufaj nam! Jeśli zjesz trzy jajka codziennie na śniadanie, będziesz nie tylko zdrowszy, ale także zapewnisz sobie ochronę przed wieloma chorobami. Jaja są naprawdę potrzebne w naszym codziennym życiu.

Przewiń w dół stronę i poznaj różne korzyści zdrowotne płynące z dodania jaj do swojej diety.

NIE MUSISZ SIĘ MARTWIĆ O POZIOM CHOLESTEROLU SPOŻYWAJĄC JAJKA


Jaja zawierają tylko 180-186 mg. cholesterolu, podczas gdy sama wątroba produkuje prawie 1000-2000 mg cholesterolu każdego dnia

JEDZENIE JAJEK WZMACNIA TWOJE KOŚCI



Jaja są bogate w witaminę D i wapń. Witamina D reguluje wchłanianie wapnia i fosforu w organizmie, które zapewniają nam silne kości i zęby.

SAMI DIETETYCE ZALECAJĄ SPOŻYWANIE JAJ KAŻDEGO DNIA



Oprócz wzmocnienia kości, jedzenie jajek pomaga w przyroście mięśni. Ilość białka w dwóch jajkach jest równoważne jednej porcji mięsa. W ten sposób jaja zapewniają korzyści zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa, ale bez dodatkowego zbędnego tłuszczu

Czytaj także:  2 soki moczopędne, które pomogą oczyścić nerki

JAJA POSIADAJĄ SKŁADNIKI ODŻYWCZE ZAPEWNIAJĄCE WZROST ORGANIZMU

Jaja zawierają ryboflawinę, kwas foliowy, fosfor, żelazo, selen, magnez, witaminy A, E i B6

POMAGAJĄ W UTRACIE ZBĘDNYCH KILOGRAMÓW

Jajka są źródłem składników odżywczych oraz witamin, które zawierają znaczną ilość kalorii niezbędnych naszemu organizmowi każdego dnia, przez co ograniczamy nasze posiłki, a to pomaga nam w utracie zbędnych kilogramów

NAJLEPIEJ ZJADAĆ JAJKA NA ŚNIADANIE


Po przeprowadzonych badaniach okazało się, że jedzenie 3 jajek na śniadanie w znaczącym stopniu powoduje, że w ciągu dnia mamy mniejszą ochotę na podjadanie.

ZAPEWNIAJĄ BARDZO DOBRY WZROK


Żółtka jaj zawierają duże ilości luteiny i zeaksantyny, który zmniejsza ryzyko zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej. Jaja są także bogate w witaminy A, której niedobór powoduje ślepotę

JAJA SĄ BOGATE W WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO

Białko jest bardzo istotne przy odchudzaniu, kształtowaniu mięśni, a także w kontrolowaniu nadciśnienia. Jedno duże jajko zawiera 6 gramów białka.

MOGĄ ZMNIEJSZYĆ RYZYKO WYSTĘPOWANIA CHORÓB SERCA

Teraz po przeczytaniu tego artykułu już wiesz ile jajek dziennie powinno się jeść i dlaczego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety i zjadać je najlepiej na śniadanie

Czytaj także:  Herbata imbirowa: zabija komórki nowotworowe, rozpuszcza kamienie nerkowe, oczyszcza wątrobę


POPULARNE

podobne artykuły