Ten naturalny antybiotyk, ma silne działanie przeciwzapalne, zabija wszystkie bakterie i czynniki powodujące choroby.
Zaletą jest to, że w przeciwieństwie do syntetycznych antybiotyków nie powoduje żadnych negatywnych skutków dla jelit i układu trawiennego, co oznacza, że jest całkowicie bezpieczny.
Kurkuma jest jednym ze składników, ma ponad 150 właściwościach terapeutycznych, spośród których najważniejsze to: antyrakotwórcze, przeciwzapalne oraz przeciwutleniające.
Stosując połączenie miodu i kurkumy można poprawić trawienie i zwiększyć liczbę pożytecznych bakterii w jelitach.
Składniki:
- 100g miodu
- 1 łyżka sproszkowanej kurkumy
Wymieszaj składniki razem, aż do uzyskania jednorodnej mieszaniny i przełóż całość do słoika.
Jak korzystać z tego naturalnego antybiotyku?
Gdy zauważysz pierwsze objawy przeziębienia należy przyjmować ten lek w następujący sposób:
1 dzień – weź pół łyżeczki co godzinę.
2 dzień – weź pół łyżeczki co dwie godziny.
3 dzień – weź pół łyżeczki 3 razy dziennie.
Nie powinno się połykać od razu leku, a trzymać go w ustach i ssać.
Jeśli nie lubisz smaku tej mieszanki można ją dodać do ciepłego mleka lub herbaty.