Sok z marchwi, jabłka i buraków: cudowny napój chińskich zielarzy

Chińscy zielarze ustalili cudowny napój zdrowotny. Jest pyszny i łatwy do przyrządzenia, a także zbawienny dla organizmu.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • ½ dużego buraka lub cały mały
  • Kawałek imbiru o długości jednego cm

Przygotowanie:

Pokrój buraka, marchewkę i jabłko. Wyciśnij sok z buraków przy użyciu sokowirówki. Trzymaj sok w szklanym słoju w lodówce.Poczekaj godzinę, a następnie wyciśnij sok z jabłek i marchwi i dodaj do soku z buraka.

Spożywaj około 30 do 40 minut przed śniadaniem. Przy codziennym spożywaniu przez trzy miesiące zauważysz poprawę ogólnego stanu zdrowia.

UWAGA: Imbir jest opcjonalny, ponieważ niektórzy ludzie nie lubią jego smaku. Jest to jednak świetna opcja ze względu na liczne korzyści zdrowotne, takie jak ochrona wątroby przed uszkodzeniem, stymulowanie wydajnego trawienia, zapobieganie zwłóknieniu wątroby. Jeśli dodajesz imbir, połącz go z mieszanką marchwi i soku jabłkowego.

MUSISZ całkowicie przestrzegać instrukcji i nie łączyć wszystkich składników jednocześnie.

Sok z buraków jest chłodzony przez godzinę w celu wyeliminowania zawartych w nim substancji, które mogą powodować działania niepożądane, takie jak zawroty głowy, wymioty lub nudności. W przypadku nieprawidłowego połączenia tracą swoje właściwości, ale kiedy zaczną reagować z tlenem, nie spowodują skutków ubocznych.

Ten napój może pomóc w zapobieganiu rakowi. Badania wskazują, że buraki zawierają barwnik betacyaninis, który może przeciwdziałać wzrostowi komórek rakowych, zapobiegając w ten sposób rakowi skóry, płuc i okrężnicy.

Marchew produkuje naturalny pestycyd o właściwościach przeciwnowotworowych zwanych falcarinolem i falcarindiolem. Naukowcy odkryli je dopiero niedawno.

Ponadto ludzie, którzy jedzą jabłka rzadziej zapadają na raka piersi, płuc, jelita grubego lub wątroby, a to może być związane z siłą działania kwercetyny i flawonoidów naringinowych obecnych w owocach.

Ten cudowny napój może poprawić funkcjonowanie jelit, oczyścić organizm i pomaga pozbyć się toksyn w naszym ciele ze względu na bogactwo gęstości witaminy A w marchwi. Napój może również obniżyć poziom tłuszczu i żółci w wątrobie, a błonnik pomaga oczyścić okrężnicę.

Ten napój może zapobiegać chorobom serca, ponieważ dieta bogata w karotenoidy została powiązana z niższym ryzykiem zawałów. Burak ćwikłowy jest bogaty w potas i może również poprawiać zdrowie serca.

Możesz poprawić pielęgnację jamy ustnej, ponieważ marchew wytwarza wydzielanie śliny, a także stymuluje dziąsła. Ponieważ ślina jest alkaliczna, pomaga zrównoważyć wszelkie kwasy w jamie ustnej, które mogą powodować ubytki. Jabłka zwiększają również produkcję śliny i pomagają promować zdrowsze zęby. Za każdym razem, gdy ktoś je jabłko, dodatkowa ślina zmniejsza ilość bakterii w jamie ustnej i zmniejsza próchnicę. Pomaga również wyeliminować nieświeży oddech.

Składniki pomagają kontrolować cukrzycę. Pektyna znajdująca się w jabłkach pomaga zaopatrywać organizm w kwas galakturonowy. Gdy organizm otrzymuje więcej tego kwasu, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę i może pomóc w leczeniu cukrzycy. Badania wskazują również, że marchew ma normalną zawartość glukozy, co może pomóc zrównoważyć poziom cukru we krwi.

Ten napój może pomóc rozjaśnić skórę i uczynić ją zdrowszą dzięki wszystkim witaminom i przeciwutleniaczom. Picie może pomóc chronić skórę przed uszkodzeniami i zapobiega trądzikowi, wczesnemu starzeniu, wysuszeniu skóry, wypryskom, pigmentacji i nierównomiernemu kolorytowi skóry.