Jeśli cierpisz z powodu bólu w nogach, stawach, plecach, a nawet masz bóle w szyi, to potrzebna jest żelatyna. Żelatyna jest białkiem otrzymany przez gotowanie skór, ścięgien, więzadeł i / lub kości w wodzie.
Zawiera aminokwasy, takie jak prolina i hydroksyprolina, które poprawiają strukturę tkanki łącznej, stosowane w leczeniu kości i stawów.
Zastosowanie żelatyny zapewnia wiele korzyści. Nie tylko uzyskasz wzmocnienie stawów, ścięgien i więzadeł, ale także poprawisz swój metabolizm, zdolności umysłowe, strukturę skóry i włosów. Białko to stosuje się do zapobiegania osteoporozie,zapaleniu kości i stawów.
Jak przygotować i spożywać?
Wszystko czego potrzebujesz to 150 gramów żelatyny spożywczej, którą można znaleźć w każdym sklepie. Umieść 5 g żelatyny (2 łyżki) w ćwierć filiżanki zimnej wody i tak przygotowany preparat pozostaw na noc w temperaturze pokojowej, a żelatyna zamieni się w galaretę.
Zaraz po przebudzeniu wypij przygotowaną miksturę. Można ją wymieszać z mlekiem, jogurtem, sokiem lub herbatą.
Ból zostanie zminimalizowany w ciągu tygodnia. Preparat należy przyjmować codziennie przez okres jednego miesiąca i powtórzyć po upływie sześciu miesięcy, jeżeli jest to konieczne.
Wiele osób podchodzi sceptycznie do tego rodzaju alternatywnej metody leczenia, ale jest ona o wiele bardziej zdrowa niż środki przeciwbólowe.