Zobacz co się dzieje, gdy pijesz ocet jabłkowy i miód na pusty żołądek

Powszechnie wiadomo, że ocet jabłkowy ma wiele zalet zdrowotnych i od dawna jest stosowany w leczeniu zaburzeń trawienia, w zmniejszaniu dolegliwości stawowych i pomaga schudnąć. 

ocet jabłkowy i miód

Miód ma silne właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające i może skutecznie leczyć zgagę, ponieważ ma zdolność pokrywania ścian żołądka. Ponadto miód może łagodzić ból gardła. 

Połączenie tych dwóch składników może pomóc w chorobach skóry, problemach z nadwagą, niskim poziomie energii, bólach stawów, obrzękach, problemach z trawieniem i nieświeżym oddechem.

Dlaczego ta kombinacja jest tak korzystna?

Miód ma silne działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne, które może wyeliminować wszystkie toksyczne substancje z organizmu i zmniejszyć obrzęki w stawach.

Miód ma właściwości alkalizujące i ma zdolność regulowania poziomu pH w organizmie. Ponadto zmniejsza kwasowość, która występuje w wyniku nadmiernego spożycia przetworzonej żywności i alkoholu. Ponadto ten naturalny środek może normalizować bicie serca.

Upewnij się, że zawsze używasz ekologicznego, wysokiej jakości miodu i sprawdzaj, czy nie ma miąższu w occie jabłkowym, który znajduje się na dnie butelki.

Składniki:

  • 1 łyżeczka miodu organicznego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 szklanka wody

Przygotowanie i spożywanie:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Powstałą mieszaninę spożywaj rano, 20 do 30 minut przed śniadaniem.

Uwaga: Nadmierne spożycie octu jabłkowego może zmniejszyć gęstość kości i obniżyć poziom potasu w organizmie.

Zaleca się również skonsultowanie się z lekarzem przed przyjęciem mieszanki miodu i octu, szczególnie jeśli pacjent ma cukrzycę, ma problemy z sercem lub przyjmuje jakiekolwiek leki. 


loading...
loading...

TOP ARTYKUŁY