Strona głównaInformacjeNadal jesz te pokarmy, które powodują raka?

Nadal jesz te pokarmy, które powodują raka?

Większość chorób jest wynikiem spożywanej przez nas żywności. Kwaśne jedzenie może prowadzić do różnych chorób, starzenia się, a nawet raka. Natomiast żywność alkaliczna może poprawić ogólny stan zdrowia, zapobiegać i zwalczać raka. Należy jednak zwrócić uwagę na żywność, która powoduje raka!

Większość lekarzy nie ujawnia żywności, która powoduje raka ani jak go naturalnie usunąć. Jedzenie, które dzisiaj spożywamy zawiera zarówno składniki alkalizujące, jak i kwasotwórcze.

Większość ludzi w zachodniej kulturze stosuje dietę bogatą w pierwiastki kwasotwórcze, które mogą znacznie prowadzić do raka.

Europejska dieta jest głównie kwaśna, dlatego niezwykle ważne jest zrównoważenie poziomu pH organizmu na wypadek walki z rakiem. Wynika to z faktu, że rak może rosnąć w środowisku kwaśnym, a zasadowym można go zapobiegać i usuwać.

Nadal jesz te pokarmy, które powodują raka?

Z powodu typowej zachodniej diety, która zawiera dużo pierwiastków kwasotwórczych, większość ludzi cierpi na raka. Owoce i warzywa, które spożywaliśmy kiedyś były znacznie lepsze niż obecnie, więc najwyższy czas wprowadzić znaczące zmiany w diecie.


Skala pH wynosi od 0 do 14, a 7 jest uważane za neutralne. Wszystko poniżej 7 jest kwaśne, a wszystko powyżej 7 jest alkaliczne.

Ważne jest, aby zbadać, które produkty są kwaśne lub zasadowe i częściej sprawdzać poziom alkaliczny. Może to umożliwić wczesne zapobieganie każdemu rodzajowi raka.

Żywność, która powoduje raka



To, co znacznie zmieniło naszą dietę to szybki rozwój przemysłu fast food i przetworzonej żywności. Takie jedzenie ma wysoką kwasowość i może powodować wiele problemów zdrowotnych, a rak jest tylko jednym z nich. Na przykład większość spożywanej przez nas żywności jest wytwarzana z rafinowanych olejów i mąki.

NIE PRZEGAP!  Łosoś hodowlany - jeden z najbardziej toksycznych pokarmów na świecie

Niektóre produkty kwasotwórcze obejmują ser, makaron, masło, lody, galaretki, dżemy, napoje bezalkoholowe i alkohol. Nie oznacza to jednak, że wszystkie te produkty są zdecydowanie złe, ale jeśli cierpisz na jakąś poważną chorobę, powinieneś dokładnie wybrać, co spożywasz.

NIE PRZEGAP!  Łosoś hodowlany - jeden z najbardziej toksycznych pokarmów na świecie

Niektóre z alkalicznych produktów spożywczych obejmują świeżo uprawiane warzywa i owoce, a także orzechy, zboża, nasiona i rośliny strączkowe.

Chociaż istnieje wiele innych czynników przyczyniających się do raka, jedzenie jest najbardziej wpływowym powodem, który jest bezpośrednio z nim związany. Jednak znacznie się zmieniło w ciągu ostatnich 70 lat.

Supermarkety obfitują w przetworzoną żywność, która ma bardzo niską wartość odżywczą. To jasno wyjaśnia pytanie, dlaczego obecnie jest tak dużo raka.

Jeśli masz do czynienia z rakiem, bardzo ważne jest, aby wprowadzić pewne zmiany w diecie, skupić się bardziej na żywności alkalicznej i unikać żywności, która powoduje raka. Zwróć również uwagę, czy jedzenie jest świeże i ekologiczne.

Jak niektóre pokarmy mogą prowadzić do raka

Zbilansowana dieta reguluje pH krwi. Niemniej jednak wyniki będą wymagać kilku dni, zanim się pojawią. Jeśli we krwi rozwija się bardziej kwaśne środowisko, samo ciało odkłada ten kwas na niektórych innych częściach ciała. W ten sposób ciało będzie mogło funkcjonować w środowisku alkalicznym.

Z czasem obszary te zmienią się w obszary o wysokiej kwasowości, a niektóre ich komórki umrą, te martwe komórki zamieniają się w kwasy.

Niestety niektóre komórki nie umrą, ale przeżyją i staną się nienormalne. Nieprawidłowe komórki można również nazwać komórkami złośliwymi. Nie odpowiadają naszemu kodowi pamięci DNA ani naszej funkcji mózgu. Zamiast tego rosną szybko i się namnażają.

NIE PRZEGAP!  Czy ten owoc jest 10.000 razy silniejszy niż chemioterapia? Czy potrafi zabić raka!

Etapy raka

Do tego czasu komórki te przekształcają się w raka, który może rozwinąć się na następujących etapach:

1. Spożywanie różnych środków wytwarzających kwasy, takich jak produkty rafinowane, produkty tłuste, azotany, produkty poddane obróbce chemicznej i aspartam.

2. Zwiększone zaparcia.

3. Zwiększona kwasowość we krwi może prowadzić do zwiększenia liczby krwinek białych i zmniejszenia liczby krwinek czerwonych. Można to uznać za początek białaczki.

NIE PRZEGAP!  Czy ten owoc jest 10.000 razy silniejszy niż chemioterapia? Czy potrafi zabić raka!

4. Zwiększona kwasowość płynów pozakomórkowych.

5. Zwiększona kwasowość w płynach wewnątrzkomórkowych.

6. Początek złośliwych komórek lub faza znana jako „inicjacja”.

7. Dalsze spożywanie różnych kwaśnych potraw. Faza ta znana jest jako „promocja raka”.



Te znaki zodiaku są wyjątkowe. Czy jesteś jednym z nich?

Znaki zodiaku mogą wiele ujawnić o twojej osobowościć. Chociaż każdy znak jest wyjątkowy i indywidualny, ma swoje zalety i wady, te trzy znaki są...

Cichy zabójca w kuchni: zawiera bakterie i szkodliwe chemikalia

Konwencjonalne przyprawy można znaleźć w prawie każdej kuchni. Przyprawy te zawierają jednak szkodliwe składniki, takie jak konserwanty, sztuczne kolory i GMO. Thomas Fricke, prezes i...

Chorzy na raka mają zbyt kwaśny poziom pH. Dowiedz się, jak sprawdzić swoje pH.

Aby mieć zdrowe ciało, musisz mieć ciało lekko alkaliczne. Komórki wraz z ich reakcjami chemicznymi, układem odpornościowym i dobroczynnymi bakteriami w jelitach, wszystkie te...

Uwaga! Nie mieszaj tych produktów gospodarstwa domowego, one mogą cię zabić

Mieszanie różnych składników gospodarstwa domowego może być dość niebezpieczne. Niestety niewielu wie, że niektóre kombinacje uwalniają toksyczne gazy, co czyni je prawdziwym zagrożeniem dla...

Sok z cytryny plus soda oczyszczona każdego roku ratują tysiące żyć

Istnieje coraz więcej dowodów na to, że sok z cytryny i soda oczyszczona to potężne połączenie, które każdego roku ratuje życie tysięcy ludzi. Od 1970...

Poznaj sekrety ludzi z brązowymi oczami, którego sami nie są świadomi

Według kilku badań ludzie z brązowymi oczami mają pewne cechy, które czynią ich wyjątkowymi i znacząco różnią się od tych, którzy mają inny kolor...