10 potężnych powodów, dla których warto jeść więcej ananasów
Czy lubisz ananasy? Ananas to jeden z najzdrowszych owoców tropikalnych, który równoważy cierpki i słodki smak. Jest nie tylko pyszny, ale zapewnia wiele korzyści...
6 zdrowych powodów, aby jeść kiwi każdego dnia
Kiwi to atrakcyjny owoc ze względu na zielony kolor i egzotyczny smak. Chociaż kiwi jest niewielkich rozmiarów, jest wyjątkowym owocem ze względu na swoje...
Pozwól, że pokażę ci 10 sekretów oleju kokosowego
Niewiele produktów żywnościowych można zaklasyfikować jako „super pożywienie”, ale olej kokosowy jest zdecydowanie jednym z nich. Zawiera wiele cech, które mogą zapobiegać, a nawet...
7 słodkich korzyści zdrowotnych płynących z gorzkiego melona
Gorzki melon jest prawdopodobnie ostatnim warzywem, o jakim pomyślałabyś, aby ugotować go na weekendowy obiad. Ale warto to zrobić. To guzowate zielone warzywo, zwane...
Co zyskasz kiedy będziesz pić wodę kokosową?
Jeszcze kilka lat temu woda kokosowa nie była uznana za eliksir. Ale czy wiesz, że podczas II wojny światowej woda kokosowa była używana jako...
Skórka pomarańczowa i jej 5 zdrowotnych właściwości
Wielu z nas już wie, że witamina C w pomarańczach czyni je świetnymi wzmacniaczami odporności. Czujesz nadchodzącą grypę? Zjedz pomarańczę! Ale większość z nas...
Jak ostropest zwalcza raka, zapalenie, cukrzycę, OCD
Ostropest, naukowo znany jako silybum marianum jest ciekawym gatunkiem rośliny często rozpoznawanym przez purpurowy kwiat. Ostropest ma wiele wspaniałych korzyści zdrowotnych!
Stosuje się w leczeniu wielu...
To jest najzdrowsze warzywo na świecie, ale tylko niewielu o tym wie!
Dzięki wysokiej zawartości żelaza i witaminy C rzeżucha jest jednym z najzdrowszych warzyw na świecie.
W rzeczywistości zapewnia więcej żelaza niż szpinak i więcej witaminy C niż cytryny i pomarańcze. Całkiem...
Czy wiesz, że liście z awokado mogą zapewnić niesamowite korzyści zdrowotne?
Wiemy, że awokado jest wyjątkowo korzystne dla zdrowia i odżywcze, ale czy wiesz, że liście awokado mają również niesamowite korzyści zdrowotne?
Są bogate w flawonol,...
Kwas foliowy: wszystko, co musisz o nim wiedzieć
Kwas foliowy to syntetyczna forma kwasu foliowego, rozpuszczalna w wodzie witamina znana również jako witamina B9. Nie występuje naturalnie w żywności, ale jest często dodawany...
8 korzyści zdrowotnych płynących z picia wody kokosowej
Badania pokazują, że woda kokosowa może pomóc w nawodnieniu, cukrzycy, zdrowiu serca i nie tylko. Oto 8 naukowo udowodnionych korzyści.
W ostatnich latach woda kokosowa...
Witamina A: korzyści zdrowotne, niedobory i toksyczność
Witamina A jest rozpuszczalnym w tłuszczach składnikiem odżywczym, który odgrywa istotną rolę w twoim ciele. Istnieje naturalnie w jedzeniu, które jesz, a także może być...
Dlaczego wodorosty są super zdrowe? Skarbnica zdrowia i urody
Wodorosty są częstym składnikiem kuchni azjatyckiej, która szybko zyskuje popularność wśród ludzi dbających o zdrowie. I nie bez powodu jedzenie wodorostów to super zdrowy i...
Estragon – 8 zaskakujących korzyści zdrowotnych i zastosowań
Estragon lub Artemisia dracunculus L. to wieloletnie zioło pochodzące z rodziny słoneczników. Jest szeroko stosowany do celów aromatyzujących, zapachowych i leczniczych.
Ma subtelny smak i dobrze łączy się...
Woda z miodem, cytryną skuteczny środek zdrowotny czy zmyślony mit?
Woda z miodem i cytryną to promowany uzdrawiający eliksir w świecie zdrowia i dobrego samopoczucia. Istnieją twierdzenia, że ten napój może pomóc stopić tłuszcz, usunąć...
Olej z pestek winogron – Czy to zdrowy olej kuchenny?
Olej z pestek winogron zyskuje na popularności od kilku ostatnich dekad. Jest promowany jako zdrowy olej ze względu na duże ilości wielonienasyconych tłuszczów i...
Żeń-szeń – 8 sprawdzonych medycznie korzyści zdrowotnych
Żeń-szeń był od wieków stosowany w tradycyjnej medycynie chińskiej. Ta wolno rosnąca roślina o mięsistych korzeniach może być klasyfikowana na trzy sposoby, w zależności od...
Czarny bez – właściwości zdrowotne i niebezpieczeństwa
Czarny bez jest jedną z najczęściej używanych roślin leczniczych na świecie. Tradycyjnie, rdzenni Amerykanie używali go do leczenia infekcji, podczas gdy starożytni Egipcjanie używali go...